Dronekuvaus

Drone-laitteita pystytään hyödyntämään monissa tilanteissa esim. kiinteistöjen ja kattojen mallinnuksessa, kuvaamisessa sekä kartoittamisessa. Käytössämme oleva drone on DJI Mavic 2 Pro. 

Laite pystyy ottamaan yksityiskohtaisia (20MP) ja värikkäitä kuvia , joita hyödynnämme muun muassa havainnollistavassa 3D-mallinnuksessa, katto- sekä maastokartoituksissa. Drone-kuvat ovat erityisen hyödyllisiä katto- ja julkisivuremonteissa. 

Dronepalvelut

Asiakkaan käytössä oleva 3D-malli, jossa käytössä monia erilaisia mittaus- ja tarkastelutyökaluja

Havainnollistava 3D-Mallinnus

Hyödyntämällä uusinta fotogrammetria-teknologiaa luomme nopeasti tarkat 3D-mallit rakennuskohteista, jolloin asiakas pääsee tarkastelemaan projektiaan online-tilassa. Luomastamme 3D-mallista, asiakas voi tutkia, ottaa mittoja ja suunnitella projektinsa etenemistä.

Esimerkiksi työmaan rakennusprosessin etenemistä on hyödyllistä tarkastella tasaisin aikavälein. Nopea mallinnusprosessi takaa mallien ripeän saatavuuden, minkä takia drone-kuvaus soveltuu hyvin havainnollistaviin 3D-malleihin. Pyrimme droneilla tehtyjen 3D-mallien olevan muutaman senttimetrin tarkkuisia.


Maastomallinnus ja kartoitus

Mittaamme ja mallinnamme maaston, suoritamme rakennusvalvontaan liittyvät mittaukset ja luomme piirrustukset, joilla varmistat rakennusprojektisi onnistumisen.

Kattomallinnus ja kartoitus

Mittaamme ja mallinnamme katot, joita pystytään tarkastelemaan yllä näkyvän videon tavoin. Asiakas pystyy siis itse tarkastelemaan 3D-mallia ja tekemään havainnollistavia mittauksia ja laskelmia. Tuotamme yksityiskohtiaset ja tarkat mittaukset mallinnusprosessin jälkeen.

Markkinointi- ja tarkastelukuvat

Dronekuvat ovat myös oiva keino ottaa kuviamateriaalia kiinteistöistä sekä rakennuksista markkinointi- sekä tarkastelutarkoituksiin. Puhumme aina asiakkaan kanssa läpi kuvakulmat, tärkeimmät kohteen osat ja mitä kuviss/videoissa halutaan korostaa. Kokeneet dronekuvaajamme takaavat osaamisellaan kuvamateriaalin kuvamateriaalin olevan korkeinta standardia.

Työmaan rakennusprosessin kehitystä on myös helppoa ja kätevää valvoa dronekuvista/videoista. Työurakan suunnittelu sujuu myös hyvin, kun on havainnollistavaa materiaalia saatavilla.

Laitteesta

Tällä hetkellä käytämme yhtä markkinoiden parasta drone-mallia: DJI Mavic 2 Pro. Alla on laitteen tietoja:

– Huippulaadukas Hasselbadin 20Mpx kamera Gimbal-vakautuksella
– Kevyt alle 1kg kopteri mahdollistaa lentotehtävät myös tiheästi asutetuilla alueilla
– Mahdollisuus lentää jopa yli 6 tuntia yhtäjaksoisesti

– Käyttölämpötilat: -10°C  –  +40°C

Lue lisää  tästä.


Oletteko kiinnostuneet kiinteistön 3D-mallinnuksesta ja mittauksesta?

fiFinnish